Ergonomiset näppäimistöt ja hiiret

Ergonomiset näppäimistöt ja hiiret ovat tietokoneen käyttäjän tärkeimmät työkalut

Parempi näppäimistö muuttaa koko tietokoneen!

Selkeä ja ergonominen näppäimistö on paljon tietokonetta käyttävälle henkilölle erittäin tärkeä, kuten myös hiiri. Nykyään ne onneksi on saatavilla samassa paketissa. Halvathinnat.com verkkokaupassa on nyt tarjoushintaan rajoitetun ajan erilaisia näppäimistöjä ja hiiriä.

Siirry tästä: näppäimistöt kategoriaan.

Näppäimistöjä on paljon erilaisia, mutta niillä on myös monia eri käyttötarkoituksia. Jotkut näppäimistöt on suunniteltu varta vasten kirjoittamiseen tai pelaamiseen ja ne on varustettu muutamilla kätevillä lisänäppäimillä, joita ei tavallisista näppäimistöistä löydy.

Näppäimistöstä saattaa muun muassa löytyä oma nappi laskimelle tai sähköpostille. On myös olemassa niin kutsuttuja mininäppäimistöjä, joita osa kutsuu myös usb-näppäimistöiksi. Mininäppäimistö on huomattavasti tavallista pienempi ja sellainen on kätevä ottaa matkalle mukaan, jos täytyy vaikka kirjoitella sähköposteja tabletin avulla. Tabletin ruudun napputelu on kuitenkin näppäimistön käyttöä paljon kömpelömpää, joten mininäppäimistö tulee tarpeeseen.

Nykyään yleistä on myös se, että yhä useampi näppäimistö on langaton, joten enää ei tarvitse murehtia johdon pituutta. Mikäli kuitenkin päätyy langalliseen versioon, niin lähes poikkeuksetta kyseessä on usb näppäimistö, koska perinteisistä näppäimistölle varustetuista porteista on oltu luopumassa jo pitkään ja uusimmista tietokoneista ei niitä enää löydy.

Toki jos tykästyy johonkin tiettyyn näppäimistöön, jossa on vanha liitin, niin silloin voi hankkia edullisen adapterin, jonka avulla saa kytkettyä vanhan näppäimistön usb-porttiin.

Langaton näppäimistö ja hiiri kätevästi samassa paketissa

Langaton näppäimistö ja hiiri, jotka myydään samassa paketissa säästävät sinulle selvää rahaa. Usein myös näppäimistötö toimivat varmemmin USB-väylän kautta kuin Bluetooth yhteydellä ja paketin ostaessasi tarvitset vain yhden USB-lähettimen, mikä toimitetaan setin mukana. Näin sinulle jää käyttöösi useampia USB-liittimiä koneestasi.

Lenovo langaton näppäimistö ja hiiri

Ajattoman kaunista muotoilua Lenovolta. Langaton näppäimistä ja hiiri vain 19.90€

HalvatHinnat suosittelee:

Ergonominen hiiri sopii joka käteen

Hiiri on tietysti yhtä tärkeä työkalu, koska sillä kuitenkin tehdään myös todella paljon. Varsinkin arkkitehdit ja insinöörit ja muut piirrustuksia ja mallinnoksia tekevät ja niiden kanssa työskentelevät henkilöt tarvitsevat  erikoishiiren. Hiiriäkin löytyy siis moneen lähtöön pelaamiseen suunnitelluista hiiristä erilaisten piirrustusten tekemiseen ja niiden käsittelyyn soveltuviin hiiriin. Myös suurin osa hiiristä on nykyään langattomia ja usein myynnissä onkin käteviä paketteja, joissa on langaton näppäimistö ja hiiri.

Lenovo langaton hiiri

Hiiren muotoilu on nykyään lähes poikkeuksetta mukavasti käteenistuva ja ne vanhat laatikkomaiset ja isokokoiset hiiret ovat jo jääneet historiaan. Hiiristä suurin osa myös toimii usb-portin kautta ja vanha pelkästään hiirelle suunniteltu liitäntä on myös pitkään ollut jo jäämässä historiaan ja uusista koneista ei usein sitäkään enää löydy. Toki hiirenkin voi adapterin avulla kytkeä usb-porttiin, mikäli tarvetta ilmenee. Aikoinaan hiiret olivat niin kutsuttuja pallohiiriä, mutta nykyään hiiret ovat optisia hiiriä ja kaikista uusimmat optiset hiiret perustuvat laserteknologiaan, joten niitä voi käyttää myös heijastavilla pinnoilla ja hiirimatto ei enää ole pakollinen varuste.

Siirry tästä: Hiiret kategoriaan.

 

Leave a Reply